Ikke fått konto enda?

Husk at for å få konto må du melde inn din LinkedIn konto + ønsket brukernavn + veileder/tiltak til din veileder eller sende direkte til education@encryptia.no

Velkommen til Encryptia City

Hei og velkommen til Encryptia City! Her venter en helt ny måte å lære på, hvor spill og kunnskap går hånd i hånd. I denne digitale byen får du utforske, lære og vokse gjennom spillbaserte utfordringer og oppdrag. 

Denne siden er laget for å hjelpe deg å komme i gang og forklarer litt verktøyene du vil bruke!

Installasjon

Last ned og installer Encryptia City med vår “Launcher”. 

VIKTIG:

1: Pakk ut zip filen til et sted du tar vare på. Du “Installerer” denne i denne katalogen så du må ikke slette den. 

2: Launcheren laster ned hovedspillet som er på ca 3GB

3: Underveis vil du muligens bli spurt fra Windows om en sikkerhet (usignert) Det er helt trygt å si ja til denne for vår software. 

Andre verktøy

Når vi snakker om “Encryptia City” mener vi et spill – laget i Unreal – som du installerer på din maskin. I tillegg til dette er det en del software du trenger – avhengig av hvilke studier du går på.

Disse er som følge:

 • Companion app
  Dette er en app på Android eller Iphone du kan bruke for å følge fremdrift, få meldinger fra systemet og som samordner ditt studieløp. Denne finner du ved å gå i google play eller App-store og søke etter Encryptia City. Appen skal ha følgende symbol

 • Adobe Photoshop og Adobe UX
  For de som studerer design vil man få tilgang på Adobe Design og UX under studieløpet. Disse tildeles deg ved studiestart. Om du ikke har mottatt dem, relativt raskt etter oppstart, ta kontakt med din veileder eller faglærer.

 • Visual studio Code
  Denne brukes både av programmerere og designere når man studerer. For designere i studiet som omhandler HTML og CSS, mens for utviklere for omtrent alt. For å laste ned denne gå til denne lenken:
  https://code.visualstudio.com/

  Bare installer standard som følger med uten å legge til mange ekstra pakker osv nå i første omgang.

Kobling til Linkedin

Før vi går i gang trenger vi en kobling til din LinkedIn profil. Du finner denne ved å logge inn på www.linkedin.com eller lage en ny profil her. 

Når du vet eposten du bruker for Linkedin, tar du denne og putter i en Epost som du sender sammen med følgende info: 

1: Din linkedin adresse. 

2: Ditt ønsket brukernavn i spillet (Et som ikke identifiserer deg som person helst). 

3: Navn på din veileder hos NAV eller Arbeid og inkluderingsbedrift om du er koblet på en aktør her. 

Send dette i en mail til din veileder med eventuelt en kopi til education@encryptia.no

Passord og konto

NÅR vi har fått ditt ønskede brukernavn og din Epost til Linkedin, kan vi nå gi deg en konto. 

Med dette brukernavn og passord logger du to steder: 

1) Spillet du installerte i steget over. 

2) I vår companion app som du også fant i steget over. 

Du har ikke anledning til å bytte brukernavn og passord for løsningen og om du mister disse må du spørre din veileder om å sende deg disse på nytt. 

Den første tiden

Encryptia City tilbyr et assistert selvstudium hvor du får tilgang til studiemateriale. Sammen med en fagveileder og veileder, utvikler du en personlig studieplan. Du har friheten til å studere i ditt eget tempo, og det er greit å ligge foran planen.

I løpet av den første uken, logg inn og følg instruksjonene fra byens innbyggere. Besøk biblioteket i spillet og bruk PC-ene i “study section” for å få en kronologisk oversikt over studiematerialet. Du kan også tilgå denne informasjonen utenfor spillet ved å logge inn på https://learning.encryptiacity.com, men det er viktig å være logget inn i spillet for å fullføre oppdrag.

Du vil motta varsler om oppdrag på din mobil gjennom appen eller via studiematerialet. Snart etter at du starter, vil faglærer og veileder kontakte deg for å diskutere dine første dager, dine studier, og hvordan du kan prioritere tiden din for å legge en plan for de kommende månedene i Encryptia City.

Gjennomføring

Det er viktig å sette av litt tid hver dag til studiene i Encryptia City. Tilpasning kan være nødvendig, og du må kanskje prioritere ned andre daglige aktiviteter for å fokusere på studiene.

Dine aktiviteter og fremgang i Encryptia blir registrert i et system som også informerer veilederne dine om din progresjon. Oppgavene i Encryptia City handler ikke om å levere inn for en karakter, men å jobbe med dem til de er av høy kvalitet for din portefølje. Du oppfordres til å forbedre og justere arbeidet ditt, og diskutere det med veilederne for videre tips og råd.

For veiledere

For deg som er veileder vil du også få tilgang til et eget verktøy du kan bruke for å følge fremdriften og gjennomføringen til den personen du følger opp. Dette verktøyet har du tilgang til her:


FØR OPPSTART:

1) Du må ha hatt en dialog med Encryptia AS for å melde inn dine elever og veiledere. 

2) Når elever og elever er meldt inn, vil du få utdelt tilgang brukernavn og passord til alle. 

3) Du må så distrubiere passordene til hver elev. Merk at Encryptia er i utgangspunktet anonymt og det er kun du som har en liste som kobler person med konto. Ta godt vare på listen med brukernavn, og ha et excelark eller dokument der du kobler hvilke person som har hvilke pålogging til senere. 

UNDERVEIS:

4) Gjennom året er det opp til deg som veileder å følge opp deltagers aktivitetsnivå, mens faglærer på angitte tidspunkter følger opp faglig utvikling, innleveringer og fagelig fremdrift. Dette gjøres normalt sett i samarbeid gjennom samtaler, avtalte møtepunkt o.l.

5) Det er alltid veileders ansvar å booke møter med deltager for alle veiledningsmøter, da det er veilederen som kjenner deltagerens forpliktelser og livssituasjon best. 

Spørsmål? Ta kontakt med oss i Encryptia: 

 

Fagveileder
education@encryptia.no